Appel eten met of zonder schil
Moet je appels eten met of zonder schil? kinderen vinden schillen niet zo lekker en eten het liefst zonder schil, maar is dat nou wel goed voor een kind?
NEE kinderen moet juist de schil eten! waarom; lees veder
De schil bevat de meeste vezels. De helft van het totaal aantal vezels in een appel zit in de schil. Vezels geven je een vol gevoel, dus je hebt minder snel honger.
- Een groot deel van de vitamines in de appel bevinden zich in of vlak onder de schil. Het gaat hier om een kwart van de vitamine C en bijna 40% van de vitamine A in de appel.
- De schil bevat de stof Quercetine. Dat is een zogeheten flavonoïde die als erg gezond beschouwd wordt. Zo zou het volgens onderzoek je longfunctie versterken
- De schil bevat verder triterpenoïoden. In een onderzoek in een laboratorium onderzoek bleken deze stoffen kankercellen te doden.
- Ursolzuur, het stofje op de schil dat een appel doet glimmen, lijkt een positief effect te hebben op spieren en bruin vet, waardoor je meer calorieën gaat verbranden.